torstai 10. tammikuuta 2013

Keittiötä...

Eka keittiökauppiaan suunnitelma on saatu:


Kuvassa yläkaapit on liian matalat, mutta kyllä siitä jo käsitykseen pääsee. Kun lattian kuvittelee vielä kirsikanväriseksi, niin ollaan aika lähellä todellisuutta.



Jääkaappi tulee kalusteen sisään eikä jää irtonaiseksi kuten kuva osoittaa. Tasoon tulee vielä vähän omia kikkailuja, eikä ne näy kuvassa eivätkä ne myöskään kuulu keittiötoimittajan repertuaariinkaan.

Takaraja tarjouksille on tän viikon perjantai, joten saa nähdä, millainen hajonta on hinnoissa. Kaappien ovet ja vetimet käyn valitsemassa sitten valitsemani keittiökauppiaan tiloissa, kun näkee valikoiman fyysisesti, nyt ne on kyselty ja suunniteltu ihan perusmallein.

2 kommenttia:

  1. No sehän etenee kuin mummo lumessa!

    Noihin ilmanvaihtoihin sen verran, että ei siihen aikaan tehty poistoja. Talot oli sen verran ilmavia, että ilma tuli ja meni vähän mistä halusi. Meillä esim. on poistot kellarin aulassa ja varmaan saunassakin on jo alunperin joku ollut. Keskikerroksessa on poisto vessassa ja keittiössä, yläkerrassa vain vessassa! Eli jotta ylhäällä on siedettävä vaihto, niin vessan ovi on pidettävä koko ajan vähän raollaan.

    Keittiön kaappien kanssahan meillä oli se haaste, että kun kyökki on jotain 5 x 4, niin siinä ei ole yhtään ehjää seinää. Aina on joko ovi tai ikkuna. Tästä johtuen erityisesti laskutilan rakentaminen oli todella hankalaa, ja sitä onkin nyt hyvin vähän.

    Lieteen laitettiin 2 x induktio ja 1 x wok-kaasu (pullo menee kivasti alakaappiin). Ihan loistoratkaisu kun paljon tulee kokattua! Liesi-allas-työtaso leveys vain 235... Syvyyttä laitettiin 10 cm lisää siihen normiin, antaa tosi paljon lisää touhutilaa ja mahtuu pari peruspurnukkaa olemaan koko ajan framilla.

    Jääkaappi on kalusteessa - se pienentää hyötylitroja ihan helvetisti, mutta on muuten kiva. Uunia ei jätetty lieden alle, vaan vastakkaiselle seinälle jääkaapin kanssa. Mahtuu mukavasti kaikki kattilat, pannut ja muut siihen hellan alle.

    On se jännää...

    VastaaPoista
  2. No niin no...kuvittelen mummon vielä flunssaiseksi ja hangen korkeaksi... Tosin helppoa sinänsä, kun ei tartte joka käänteessä keksiä pyörää uudelleen.

    Siihen aikaan oli poistot yleensä hormeihin ja sama tässäkin. Yläkerran poistoventtiili löytyi yhden kaapin takaa, tosin venttiili on jumissa. Moisen kanssa en nyt alkanut teutaroimaan, vaan nyt homma pelittää siedettävästi kun alakerran takan pellin pitää hitusen auki. Sen verran takan hormi imee, että ottaa osansa myös yläkerran ilmasta ja siten nukkuminen on jo ihan siedettävää. Ekassa tavarakuormassa tulee raitisilmaventtiilit, jotka läiskin ensiksi paikalleen myös yläkertaan, sillä nyt asuminen kokkaamista lukuunottamatta siirtyy sinne.

    Kokkausta ajatellen mää jouduin kans vähän kikkailemaan... Alunperin ajattelin L-mallista keittiötä mutta koska halusin jääkaapin kokkauspisteen viereen tuolta tulevien parikaappien kohdalta, niin oli tehtävä tuollainen saarekeratkaisu. Jääkaapin kanssa L-malli ei olisi toiminut...tai olisi, mutta lasku-/työtilaa olisi ollut mitättömän vähän. Keittiö on vain ja ainoastaan ruoanlaittopaikka ja ruokailutila on erikseen, niin voin elää saarekkeesta muodostuvan pienen kujan kanssa.

    Jännää ja työlästä, mulle ei sinänsä haastavaa muuten kuin siltä osin, että kuinka paljon viitsii päivää venyttää ja kuinka monena päivänä :D

    VastaaPoista