torstai 17. tammikuuta 2013

Keittiötä edelleen...

Keittiökalustetoimittajien tarjoukset saatu. Lähetin tarjouspyynnön kaikkiaan kuuteen paikkaan ja hajonta oli melkoinen: 2600e, 2900e, 3900e, 4100e, 4200e ja 6000e. Kaksi ensimmäistä asettui asettamani haarukan sisään, muut pompsahtivat vähän korkeiksi, viimeinen taisikin olla vain huono aprillipila sillä pelkät massiivipuutasot olivat jo 1700e. Tarjouspyynnössä oli pyydetty kalusteet ihan toimittajien perusmallein jne eli ihan basic-pakettina ja olivat yllättävää kyllä aika vertailukelpoiset keskenään ilman sen kummempaa puhelinkierrosta. Kauppoja alan hieromaan toiseksi halvimman kanssa, sillä halvimmalla ei ollut tarjota kirsikkaa massiivipuutasoksi ja toisekseen, tuolla hintaerolla en viitsi ajella 50km/suunta peräkärryn kanssa kun tasot tarttis hakea vielä jostain toisaalta kun toiseksi halvin tarjoaa koko paketin ja noutomatkaa tulee 10km/sivu.

Hankintahinnaksi muodostuu siis 185e/kalusteyksikkö sis. tasot, joka on kokolailla kohtuullisuuden rajoissa. Tietysti Ikeasta olisi taas kerran saanut hyvää halvalla mutta a) siellä ei olisi ollut haluamaani värisävyä oviin, b)  kasauspalvelu olisi sielläkin nostanut hinnan markkinatasolle ja c) missä Ikea, siellä minä en.

Muun remonttimateriaalin osalta jako on tehty, keneltä ostan mitäkin ja nyt vaan tarttis saada tilaukset tehtyä. Sähköromppeiden osalta lähestyin erästä sähkötukkuria ja sitä hintaa vielä odottelen, tosin potti on pieni niin määrällisesti kuin hinnallisestikin, niin tuon hankintaerän hinta on kokolailla sama, ottaa mistä ottaa. Ja nyt kun flunssa alkaa olla vihdoin voitettu, niin viikonloppuna tyhjennän keskikerroksen tavaroista keittiötä lukuunottamatta ja alan purkutöihin. Ensimmäinen homma on ottaa ikkunalistat irti, kaivella wanhat uretaanitilkkeet pois ja laittaa uudet tilalle. Nyt puristit haukkovat henkeään tän asian kanssa, ei liikuta meikäläistä, sori. Seuraava homma on vaihtaa kuistin sisäoven tilalle kunnon ulko-ovi, wanhasta tuplaovesta vetää niin saat...vit...todella paljon. Takkaa polttaessa jos ovia ei ole runnottu kiinni kunnolla, niin tukka lepattaa tuulessa :D  Kesän tullen tuo kuistin ulkoväliovi siirtyy ulko-oveksi ja tilalle tulee tavallinen, lasiaukollinen väliovi ja samalla kuisti muuttuu lämpimäksi...edellyttäen tiätty rakennusvalvonnan yhteistyöhalukkuutta.

Nyt miettimään lauantaista tavarahankintaerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti