sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Keittiösuunnittelua

Ekan tarjouspyyntökierroksen tarjoukset on pääosin tulleet, toisen tarjouksen sisältö vaatii vielä tarkennuksia ja ne kuulemma saan ensi viikon alussa kun erään myyntihenkilön loma on ohi. Näiltä osin näyttäisi siis siltä, että tuurilla ensi vkl alkaa remontti ruokailuhuoneen osalta.

Lauantai meni keittiötä pähkäillessä ja nyt luonnosteluvaihe on ohi ja maanantaina voin laitella skissit keittiökauppiaille hinnoiteltavaksi/kommentoitavaksi.

Plaani ja projektio A

Plaanin vasemmassa reunassa on tällä hetkellä ovi noin suunnilleen seinän keskellä. Sen siirrän vas. ylänurkan poistuvan wanhan kylmäkaapin kohdalle. Näin saareke mahtuu nätisti paikalleen eikä saarekkeen ja kulkutien väli kuitenkaan muodostu kauheaksi kanjoniksi.

Projektio B, saareke

Saarekkeen takareunaan kulkukäytävän puolelle tulee n. 200mm korotus, jotten tasolla olevat rojut tipahtele tahattomasti. Korotuksen leveys tulee olemaan n. 100mm, jolloin työtilaa tasolle jää vielä n. 500mm eli aivan riittävästi. Parit sähkörasiat laitan joko korotuksen päälle tai sitten rakennan pienen pilasterin rasioita varten korkean kaapin kylkeen. Täytyy nyt funtsia sitä.

Projektio C, seinää vasten tuleva kaapisto

Liesituuletin tulee olemaan rosterinen, joten maustekaappi jää tuulettimen edestä pois ja lieden viereiseen laatikostoon tulee mausteteline. Kaappien mittamaailmaa täytyy hieroa vielä vähän, miettiköön keittiökauppias sitä :D

Väliovet jätän keskikerroksen osalta pois, ovat aivan turhia liikenteen estäjiä. Yläkertaan tulee näillä näkymin vain yksi väliovi aulatilan ja makuuhuoneen väliin. Suunnittelu jatkuu kaikin osin vielä...

2 kommenttia:

  1. Hei ja terveiset toisesta remppakohteesta!
    Mukava seurata myös muiden projekteja. Katselin luonnostasi keittiön pohjasta, ja jäin vain pohtimaan, että olisiko pohjan selkeyttämisestä jotain iloa...voi tietysti olla, etten täysin pääse tilanteen tasalle, enkä tiedä, miten tilat toisiinsa liittyvät ja avautuvat tai missä esim. ikkunat ovat. Ehkäpä itse sijoittaisin kaapistot reunoille ja saarekkeen sijaan laittaisin vaikka pienen pöydän huoneeseen, tutut valitsivat sen ratkaisun (itse asiassa jopa ilman yläkaappeja, jonka radiaattoreiden vaihtaminen lattialämmitykseen mahdollisti, kun seinille tuli enemmän tilaa) ja hyvältä näyttää. Ehkä tilavammalta kuin saareke, joka taas saattaa lisätä käytävämäisiä tiloja huoneessa. Mutta tämä on vain tällaista pikaista pohdiskelua ja tarkoitukseni ei ole millään tavalla arvostella, kiinnostavat projektit vain inspiroivat fiilistelemään eri vaihtoehtoja :)

    VastaaPoista
  2. Siis joo, pohjakuva on siltä osin että siitä todellakin puuttuvat ikkunat ja toinen ovi. Eteisestä keittiöön johtava ovi on oikeassa alakulmassa, joten se nurkka on pois pelistä. Huoneessa on kaksi isoa, 1800mm leveää ikkunaa, toinen oikealle seinällä juuri tuossa mittalukeman kohdalla ja toinen kuvan yläreunassa uusien kaappien ja poistettavan kaapin välissä. Ne seinät on näin ollen täysin pois pelistä.

    Tuo käytävämäisyys oli itselläkin mielessä, mutta en saanut omalla kohdallani L-mallista keittiöratkaisua toimivaksi, vaikka sellainen pyörii edelleenkin mielessä :) Yksi ajatus oli runnoa liesi nurkkaan ja rakentaa paketti siihen ympärille mutten sitäkään saanut oman mieleni mukaiseksi. Mutta kunhan saan kalusteet paikan päälle, niin voi vielä sille tuntuessa tehdä viime hetken hahmotteluja ja tilata tarvittaessa yhden uuden yläkaapin, mikäli L-mallinen ratkaisu tuntuukin paremmalta :D

    Mitään ei ole vielä kiveen kirjoitettu ja muutokset on mahdollisia tilaushetkeen saakka :D

    VastaaPoista