sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Nysse alkoi

Lenssu/joku infektio vei puhdin yli kolmeksi viikoksi mutta vihdosta viimein eilen se sitten alkoi. Olohuone pääsi arvonnassa huoneeksi, josta remppa alkaa. Alla olevat kuvat näyttävät lähtötilanteen.




Alimman kuvan vasemmassa takareunassa näkyvän oven takana on pieni vaatehuone. Oviaukon laitan umpeen ja yhdistän tuon pikkuvh:n toiseen, olohuoneen oven takana sijatsevan vaatehuoneen kanssa. Lattiassa on muovimatto, joka irtosi ihan vetämällä mattopuukolla leikattujen soirojen mukaisesti. Sen verran tuju mattoliiman haju sieltä nousi, että oli pakko avata ikkuna ja takan pelti aivan auki. Irrotetut  kaistat piti laittaa samantien jätesäkkiin ja heivata täydet säkit samantien pihalle. Muovimaton alla oli alkuperäinen lattiamateriaali maalattu kovalevy ja levyt oli naulattu 40mm nauloilla joka reunasta viiden sentin välein ja levyjä irrotellessa saattoi päästä jokunen s-, p- ja v-alkuinen sana.

Loppujen lopuksi urakka oli ohi ja seuraavat kuvat näyttävät lopputuloksen.


Takan rappaukset olivat sen verran kopoja, että naputtelin ne lauantaina remontin alkajaisiksi pois kokonaan. Osa tiilistä täytyy saumata uudelleen ainakin osittain, sen verran vesipitoinen laasti on muurarilla ollut aikanaan. Maalatulla osuudella tarvitsen maalin poistamiseen timanttikuppilaikan rälläkkään ja moinen meni ostos-/vuokraus-/lainaus-/ruinauslistalle samantien.

Lattialaudat on n. 25x140 lautaa ja niiden välissä on 2-7mm raot. Narinaa ei ollut, mutta kun kerran olin varautunut jo aiheeseen, niin ruuvasin jokaiseen naulauskohtaan vielä 2x 4,2x65mm hobau-ruuvit. Onneksi työkaveri lainasi ruuvauskonettaan, akkukoneen kanssa olisin vieläkin nyhertämässä ruuveja paikalleen, sillä 489 kpl niitä meni kaiken kaikkiaan. Olin varautunut myös yleisruuvein mahdollisten kieroutumien vedättämiseen, mutta siihen ei yllättävää kyllä ollut tarvetta., laudat olivat nätisti ja tasaisesti kiinni. Jonkun verran lautojen paksuuksissa on paikallisia heittoja, joten huomisen ohjelma on kartoittaa heittojen sijainnit, merkata ne ja tiivistää niiltä osin lautojen välit. Tiistain homma on sitten laittaa kyseisiin kohtiin tasoitteet. Muilta osin raot saava jäädä, ei niistä nyt haittaakaan ole.

Lattialautojen alla on tietystikin sahanpuru, joka pistokokeiden mukaan on ihan ehdassa kunnossa eikä ympäri lattiaa kontatessa nenäkään sanonut mitään, joten olkoon siellä kesään asti ainakin, jolloin menen kellarin puolelle temmeltämään ja silloin purut saanevat lähtötuomion. Ne on helppo pudottaa kellarin lattialle, koska kellarin katto on lautaa ja purukerros on suoraan umpilaudoituksen päällä.

Lauantain ohjelmassa oli myös laittaa yläkerran huoneisiin korvausilmaventtiilit, mutta se homma meni jäihin. Ikkunoiden asennusvälit on niin pienet, ettei tilkerakoon ole mitään mahdollisuutta tehdä ilmakanavaa eikä ollut riittävän pitkää poranterää, jolla olisi saanut vedettyä suoraan karmin läpi. Hätäpaniikkikeinona otin tuuletusluukuista pätkät tiivistettä pois. Täytyy jossain välissä tutkia, saisiko noi venttiilit ikkunan pokaan lasia rikkomatta.

Mitä sitten meni aikaa...
- takan rappausten poisto: 4h
- olohuoneen muovimattojen ja kovalevyjen purku: 4h
- olohuoneen lattialaudoitusten ruuvaus: 3h
Edellä mainitut ajat sisältävät breikit.

Aika työntäyteinen vkl oli ja tästä se sitten lähtee. Ei tarvitse miettiä mitä tekisi vapaa-aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti