lauantai 9. maaliskuuta 2013

Edistystä

Viime viikonloppuna sain olohuoneen seinät kipsilevyyn - vihdoin ja viimein. 25x50-aluskoolinkien tallaaminen suoraksi vei yllättävän paljon aikaa, sillä sen verran wanhassa umpilaudoituksessa oli heittoja.  Lauantaina siirryin ruokailutilan kimppuun, sain katon panelit purettua ja kahdelle seinälle jäi vielä haltex-levyt. Siitä piti sunnuntaina jatkaa, mutta vatsatauti kelllisti uutteran remonttimiehen sängyn pohjalle. Tautia tulikin kärsittyä useampi päivä, joten iltahommat rempan suhteen piti unohtaa.

Ruokailutilan seinien sähköputkitus ja kipsilevytys onnistuu nopeasti, koska tila on paljon pienempi kuin olohuone ja toisekseen, olkkarissa tuli opeteltua työvaiheet, niin nyt kaikki sujuu sutjakammin. Mitä jälkikäteen laskeskelin, niin olkkarissa oli n. 40m2 seinälevytystä ja työtahdissa hävisin ammattimiehelle n. 3h, yllätyin noinkin pienestä erosta.

Seuraavat työvaiheet ruokailutilan seinälevytyksen jälkeen on olkkarin ja ruokailutilan kattojen koolaus, jotta saa sähköputket kattoon ja virtaa pistorasioihin, sillä meinasin lämmittää huoneita viikon verran ennen levytysten nauhoittamista. Samalla täytyy rapsia takan taustalta kopot raplingit pois, jotta saa sitäkin pintaa lämpimäksi ennen tiilitasoitteen levitystä.

Lähimmät muutama päivä viikonloppu mukaanlukien menee ansiotyön merkeissä, joten remppahomma on tauolla vielä jonkun päivän, mutta viimeistään ensi torstaina pitäisi päästä jatkamaan temmeltämistä. Kuvia olen ottanut eri vaiheista, mutta tähän hätään en niitä lataillut blogiin. Kyllä ne jossain vaiheessa ilmestyvät tännekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti