torstai 13. joulukuuta 2012

Peli on avattu

Kuten otsikko sanoo, niin pelinavaus on tehty. Olin tänään yhteydessä kunnan rakennustarkastukseen ja kyselin millaisia vaatimuksia kunnalla on ullakon käyttöönoton ja kuistin puolilämpimäksi muuttamisen suhteen. Vastaus oli kokolailla selkeä: ensin tila on rekisteröitävä tontiksi (tätä ei ole missään vaiheessa tehty, vaan kiinteistö on virallisesti tila eikä tontti) ja sitten täytyy hakea rakennuslupa.

Ok, ei ole ongelma. Pelkkää byrokratiaa joidenkin kymppien leimamaksuilla. Rakennusluvan hakeminenkaan ei muodostu ongelmaksi, sillä voin itse olla kohteen pääsuunnittelija, rakennesuunnittelija, valvoja sekä vastaava mestari. Rakenteiden mitoitusta tarvitsee tehdä sen verran, että poistettavien kattokehien tukien kohdalle tulevat palkit on mitoitettava sekä varmistettava alapuolisen kannattajan kestävyys kuormitusmuutoksista johtuen. Sinänsä en tuota rakennuslupavaatimusta täysin ymmärrä, koska virallisesti laskettuna rakennuksen asuinneliömäärä ei muutu, mutta toisaalta kerrosala sekä tilavuus muuttuvat, etenkin kun kuisti muuttuu puolilämpimäksi tilaksi. Lähinnä halusin rakennustarkastajalta selvyyden siihen, millaisia U- eli lämmöneristysarvoja kunta haluaa tällaisissa rintsikoiden perusparannuksissa.

Pashin juttuhan tässä on se, että rakennuslupamenettely edellyttää myös naapurien kuulemisen. Naapureilta voi käydä pyytämässä nimmarit joko itse tai sitten maksaa kunnalle naapurien kuulemisesta. Täytyy nyt tutustua kunnan palveluiden hinnastoon, jos antaisi niiden hoitaa naapurishown, naapureita tai sellaiseksi laskettavia nimittäin on jonnin verran...

Pahimmassa tapauksessa joudun muuttamaan työjärjestystä siten, että teen ullakon muutostyöt joskus myöhemmin ja aloitan remontoinnin keskikerroksesta. Tai sitten saan rakennusvalvonnasta toimenpiteelle aloitusluvan, joka tietty edellyttää suunnitelmien olemassaoloa sekä sitä, että olen valmis muuttamaan jo muutetut osat takaisin ennalleen mikäli rakennuslupaa ei herukaan. Nooh, täytyy funtsia ja katsoa, kuinka asiat etenevät.

Mutta... Ensimmäistä takkaistuntoa varten on
  • konu valmiina
  • punkku ja valkkari valmiina
  • oluet vielä kaupassa
  • takkatuolit vielä kaupassa
  • takkatarvikesetti vielä kaupassa
...eli hieman täytyy vielä tehdä hankintoja lauantaita silmälläpitäen.

Tällä hetkellä remonttia varten on hankittuna kaappari (325e) ja ristiviivalaser luotitoiminnolla (135e) sekä nahkainen vyökotelo akkuporaa varten (7e) eli aika vähällä olen selvinnyt. Työkalutarpeita ei pitäisi enää kauheasti olla, sillä muilta osin paketti on kokolailla valmis jo ennestään.

Tällaista tällä erää, jatkossa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti